Este nevoie de ea pentru că noi oamenii sunt imperfecți, pentru că nu place să respectăm regulile, pentru că lipsește un standard de moralitate, pentru că nu suntem mereu conștienți de efectele a ceea ce gândim, vorbim și facem celorlalți, pentru că vrem să ne răzbunăm, pentru că ne dorim mereu mai multe lucruri și mai mulți bani. Și exemplele pot continua. În definitiv, justiția nu reprezintă o stare de normalitate, ci doar un răspuns forțat, o reacție la realitatea ce ne înconjoară.

Trecem cu obiectivul din zona generală de descriere a justiției către țara noastră, iar aici această putere în stat este dominată de femei în ultimul deceniu. De aceea nici noi la Capital nu puteam trece cu vederea una dintre cele mai importante instituții și în ”Top 100 femei de succes” am creat o categorie specială dedicată justiției.

În România, nu numai că cele mai importante insituții de justiției sunt conduse de femei, de al Consiliul Superior al Magistraturii până la Înalta Curte de Justiției și Casație, dar femeile sunt și cele care au atras cel mai vocal atenția asupra dezechilibrelor din sistem.

Fie că a fost vorba de abuzuri, fie că s-a dezbătut structura și organizarea sistemului. În revista Capital care va apărea pe piață mâine, care cuprinde și ”Top 100 femei de succes”, puteți vedea care sunt cele mai puternice prezențe feminine din justiția românească, dar le puteți citi și poveștile de viață. De asemenea, din aceeași revistă puteți afla care este femeia anului în justiție din perspectiva redacției Capital.

Descoperă secretele leadershipului feminin în CAPITAL TOP 100 Femei de Succes, disponibil la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro  din 11 septembrie 2020.