România a fost lovită crunt de pandemia de coronavirus. Zilnic avem peste 1000 de persoane infectate cu COVID-19, dar cifrele au scăzut în ultimele zile. În acest context, premierul Florin Cîţu vine cu veşti bune.

Când vom reveni la normalitate?

Şeful de la Palatul Victoria a spus exact când România ar putea reveni la normalitate într-un mesaj special de Paşti pentru români. Acesta şi-a exprimat încrederea într-o revenire cât mai rapidă la normalitate.

“Întâmpinăm Sfintele Paști anul acesta cu încrederea că vom depăși cu bine perioada dificilă pe care o traversăm și vom reveni cât mai repede la normalitate.

Eforturile individuale și comune își arată zi de zi beneficiile pentru sănătatea noastră, viața socială și economică. Renunțările noastre de până acum au dat și dau în continuare roade.

Iubirea față de aproapele nostru, manifestată ca solidaritate și responsabilitate, a făcut ca personalul medical să reușească să salveze vieți și să aline suferințe, iar lucrătorii din domenii importante pentru cetățeni să desfășoare activitatea în condiții de siguranță și să-și îndeplinească misiunea mai departe, atunci când pandemia părea de neoprit”, a scris Florin Cîţu pe o reţea de socializare.

Cîţu cere respectarea restricţiilor

Până când vom reveni la normalitate, premierul le-a mulţumit românilor care respectă regulile de un an de zile şi a cerut ca acestea să fie respectate şi de Paşti. “Mulțumesc tuturor românilor care, de peste un an, dovedesc responsabilitate și fac eforturi să se adapteze noilor realități!

În acest demers, care a fost uneori foarte greu, trebuie să fim împreună, pentru binele nostru comun. Depinde doar de noi să continuăm lupta pentru sănătate și echilibru. Este vital să menținem rigorile necesare unui trai în siguranță și să ne vaccinăm pentru a ne da șansa unul altuia la o viață cât mai aproape de normalitate.

Am convingerea că, alături de cei dragi, vom găsi în continuare surse de motivație și de perseverență pentru a trece cu bine acest exercițiu de răbdare și a dovedi că tradițiile creștine și măsurile de protecție împotriva COVID-19 pot fi respectate în egală măsură.

Credincioșilor care celebrează Sărbătorile de Paști le doresc sănătate, armonie, iar speranța să ne lumineze gândurile, în timp ce privim spre cel de lângă noi și, împreună, spre viitor”, a mai scris Florin Cîţu.