Guvernul Canadei a transmis Marii Britanii că se concentrează pe semnarea Acordului comercial cu Uniunea Europeană, astfel că un pact similar cu Londra trece în plan secund, informează agenţiile de ştiri Reuters şi Bloomberg.

Guvernul Canadei se concentrează pe ratificarea Acordului Economic şi Comercial Complet CETA cu Uniunea Europeană, în pofida deciziei Marii Britanii de ieşire din UE, a comunicat ministrul canadian al Comerţului, Chrystia Freeland, respingând informaţiile că Ottawa ar fi iniţiat negocieri pentru un pact comercial cu Londra.

Ministrul britanic pentru Comerţ Internaţional, Liam Fox, declarase pentru publicaţia Sunday Times că avusese vineri "discuţii fructuoase" cu omologul său canadian, Chrystia Freeland.

"Dar, în ceea ce pare a fi un semnal că Marea Britanie ar putea avea dificultăţi în semnarea unor acorduri comerciale bilaterale după ieşirea din UE, Biroul Chrystiei Freeland a anunţat că Ottawa se concentrează acum pe semnarea pactului comercial cu UE", care face obiectul unor negocieri de câţiva ani şi ar putea intra în vigoare la începutul anului 2017, notează Reuters.

 

Canada urmează să anunţe la începutul toamnei un calendar pentru ridicarea vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari, se menţionează într-un comunicat al Comisiei Europene de luni, după o reuniune pe această temă la care au participat reprezentanţi ai tuturor părţilor implicate.