Folosind doar flori care dau nume oamenilor, Nicu Bocancea celebrează Sărbătoarea Floriilor prin construcții florale urbane. Campania are 14 episoade zilnice, iar fiecare construcție creată din florile care dau nume românilor încearcă să înfrumusețeze Bucureștiul sau să transmită mesaje sociale puternice.

Narcisa, Camelia, Margareta, Anemona, Sânziana, Hortensia, Roza, Crenguța, Violeta, Jasmin sunt parte dintre sărbătoritele zilei de Florii, dar și personajele principale ale filmului campaniei create de Nicu Bocancea, master florist international, împreună cu echipa sa de floriști.

Detalii despre manifestul Flori pentru Flori

Florile sunt inspirația, motorul, sensul, obiectivul si terapia vieții mele și probabil al tuturor floriștilor din lume. Ziua Floriilor este o sărbătoare foarte importantă pe care ne-am dorit să o celebrăm din dragoste pentru ele, pentru sărbătoriții zilei și pentru toți cei care iubesc normalitatea și frumosul. De obicei, în contrucțiile florale complexe se folosesc mai multe tipuri de flori. În #manifestul nostru #floripentruflori, ne-am propus să oferim rolul unic, puternic și principal, în fiecare zi, uneia dintre florile care și-au împrumutat numele și farmecul oamenilor și să dăm un mesaj social sau urban care să aducă zâmbete.”, își explică Nicu Bocancea demersul metaforic.

O inimă uriașă, așezată pe un trotuar de pe un bulevard central, formată din zeci de căni în care au fost plantate NARCISE a fost menită să oprească oamenii din fugal or zilnică. O elegantă CAMELIE, alături de bobocul ei, a fost așezată pe marginea lacului din Grădina Botanică pentru a sublinia unicitatea, puterea și frumusețea fiecărei persoane. Un scaun banal a fost îmbrăcat în sute de MARGARETE și așezat în centrul Bucureștiului pentru a invita oamenii să-și ia răgazul zilnic pentru a aprecia frumusețea lumii. Delicatele flori de SÂNZIENE au fost împletite în multe coronițe prinse de crengile desfrunzite ale unui copac din centrul Bucureștiului pentru a invita oamenii la magie și vis. Un buchet suav de ROZE și-a găsit culcușul în sufletul și în coșul de la bicicleta unei fete grăbite. Iar 500 de fire de HORTENSIA, așezate într-o construcție uriașă pe o motoclicletă au oferit o inspirație despre cum se poate duce acasă la iubită sau soție un adevărat cavaler.

Flori în curtea Mănăstirii Stavropoleus

Nicu Bocancea a dus, în ziua sfântă de duminică, în liniștea curții Mănăstirii Stavropoleus un aranjament din ANEMONE albe care să spună prin frumusețea lor povești despre pace și Înviere. Un cerc uriaș de 2 m diametru creat din CRENGUȚE de pomi fructiferi sălbatici și-a oglindit promisiunea roadelor, prinsă de un pod, în lacul din Parcul Bordei. Un candelabru urban creat din VIOLETE în eprubete sau o umbrelă din CRINI atârnată în fața unui bloc din Centrul Vechi al Bucureștiului . O mână de flori de JASMIN au fost așezate pe un pat de vegetație.

”În orice fel ne-am uita la ele, florile sunt superbe, însă în plus față de frumusețea lor, au parcă o putere a lor și doar a lor și o voce care, de multe ori, spune mai multe decât graiul omenesc. Fac parcă lumea mai bună, atrag priviri și atenția, semnalează nereguli, reacționează la energia negativă sau apasătoare din jur, aduc zâmbete și mesaje de mulțumire sau iubire oamenilor. Au o viață care atrage o plajă infinită de trăiri, așa că eu îmi doresc să le ofer câte o scenă pentru fiecare misiune pe care o au pe Pamant.”, mărturisește Nicu Bocancea.

Manifestul floral urban pentru normalitate și frumos dedicat Zilei Florilor se derulează zilnic, până pe 25 aprilie, de Florii.