"Am semnat ordinul privind normele metodologice de aplicare, document care este la Ministerul Finanţelor în acest moment. Probabil până la finele săptămânii va fi semnat şi de domnul ministru. Vorbim despre alt tip de norme, pentru că absolut fiecare articol are un exemplu din practică", a spus oficialul, în cadrul unui eveniment de profil.

Potrivit acestuia, este pentru prima oară când teoria şi practica au fost îmbinate, după ce reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi ai ANAF au fost în anumite unităţi de cazare şi de alimentaţie publică pentru a observa exact care este situaţia în teren.

"Cred că ar trebui să crească foarte mult calitatea serviciilor în urma acestei legi. Bineînţeles, este o problemă pentru cei care nu au plătit până acum nimic statului român, mă refer la impozit pe profit. De data aceasta vor plăti. Ştiu că nu le-a convenit acest lucru, dar eu am o vorbă: dacă discutăm despre democraţie, minoritatea trebuie să se supună majorităţii", a susţinut Dobre.

La începutul acestei luni, Dobre declara, la Constanţa, că Legea impozitului specific în turism a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017, însă prima plată a impozitului este până la 25 iulie.

"Legea impozitului specific în turism a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 şi termenul pentru prima plată a impozitului este până la 25 iulie a.c. Toţi operatorii economici care intră sub incidenţa prevederilor acestei legi vor putea să-şi plătească impozitul la termen", a mai spus ministrul.

Legea impozitului specific în turism prevede plata unui impozit forfetar de către companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Impozitul se va calcula pe baza unei formule care are mai multe variabile printre care sezonalitatea, spaţiul tehnic, gradul de ocupare, gradul de încadrare a unităţii în localitatea respectivă. (Sursa: Agerpres)