Zi de mare sărbătoare pentru creștin ortodocșii din România. Astăzi prăznuim doi mari sfinți, extrem de importanți în Calendarul Ortodox. Totul se întâmplă chiar de Ziua Națională a României.

Calendar ortodox, 1 decembrie! Ce sfânt sărbătorim astăzi? Cui îi spunem La mulți ani de Ziua Națională

În fiecare an, pe data de 1 Decembrie, românii au parte de o zi foarte importantă. Este vorba despre sărbătorirea Zilei Naționale a României, dar nu numai atât. Și alți doi mari sfinți sunt prăznuiți la această dată!

Marți, 1 decembrie, pentru toți românii este o zi foarte importantă, deoarece în fiecare an este sărbătorită Ziua Națională a României, însă cu toții trebuie să știe că și în calendarul ortodox e o mare sărbătoare, fiind prăznuiți doi mari sfinți!

Potrivit calendarului, în ziua de 1 decembrie sunt prăznuiți Sfântul Naum şi Cuviosul Filaret Milostivul. Aceștia sunt cunoscuți datorită faptului că au marcat religia datorită vieților sale curate pe care au trăit-o în credință!

Sfântul Proroc Naum a dobândit acest rol în a doua jumătate a domniei regelui Ezechia! Aceasta are un rol foarte important în religie deoarece el a contribuit la scrierea Vechiului Testament.

Rugăciunea Sfântului Proroc Naum

În fiecare an pe data de 1 decembrie trebuie rostită o rugăciune foarte importantă către Sfântul Proroc Naum, care vă va ajuta să treceți peste toate necazurile!

„De sus coborând în sufletul tău harul Duhului, prorocule, ţi-a insuflat ţie după vrednicie, lucrare prorocească şi ţi-a pregătit limbă insuflată de Dumnezeu, vrednicule de laudă. Organ atins de Pana Duhului te-ai arătat, lăudând pe Dum­nezeu Cel Plin de râvnă şi spu­nând tuturor că judecata Lui este nepărtinitoare, vrednicule de laudă. Preabinecuvântată, Fecioară Preacurată, izbăveşte pe cei ce te laudă pe tine cu credinţă şi cu dragoste, ca pe o Cinstită Maică a lui Dumnezeu, poto­lind neîmblânzita sălbăticie a primejdiilor. Amin.”

Calendar ortodox, 1 decembrie! Ce sfânt sărbătorim astăzi? Cui îi spunem La mulți ani de Ziua Națională