Potrivit documentului, din 2009 până acum au fost date în exploatare autostrada Liulin, care leagă capitala Sofia de oraşul vecin Pernik (19,2 km), un tronson de 31 de kilometri al autostrăzii Mariţa, care ajunge la graniţa cu Turcia, precum şi 1,8 de kilometri din şoseaua de centură a Sofiei, construită în regim de autostradă. În momentul de faţă se află în construcţie 116 de kilometri din autostrada Tracia (între Sofia şi Burgas, pe litoralul bulgăresc), 12 de kilometri din Mariţa şi alţi 4 kilometri din şoseaua de centură a Sofiei. Ambiţia guvernului este ca până în vara anului 2013, când se încheie mandatul lui de patru ani, să fie terminaţi 300 de kilometri de autostrăzi, în timp ce în perioada 1990-2009 în Bulgaria s-au construit abia 177 de kilometri de autostrăzi, ceea ce înseamnă 9 kilometri pe an.

Guvernul mai susţine că a schimbat imaginea Bulgariei în Europa. A crescut rata de absorbţie a fondurilor europene. Până în acest moment au fost plătite 13% din sumele destinate Bulgariei în perioada de planificare 2007-2013, în timp ce valoarea totală a contractelor deja încheiate se ridică la aproape jumătate din această sumă. În ultimii doi ani, salariul mediu a crescut cu 6,3%, iar numărul turiştilor străini – cu 6,4%. În acelaşi timp, datorită politicii fiscale echilibrate, nu a s-a ajuns la majorarea taxelor directe. Au fost majorate numai anumite accize, la ţigări şi la băuturile alcoolice, afirmă guvernul.

Executivul se laudă cu succese ce urmează să fie realizate în viitor, titrează Sega. Ziarul, cunoscut pentru opoziţia faţă de guvern, scrie că în raportul său, cabinetul de miniştri afirmă că a creat condiţii pentru depunerea electronică a aplicaţiilor pentru finanţare europeană. Acest lucru este valabil însă numai în cazul programului Asistenţă Tehnică, în timp ce pentru celelalte programe această posibilitate urmează să fie introdusă în anii următorii, comentează Sega. Potrivit ziarului, datele din raport privind rata şomajului nu sunt corecte. În document se menţionează că în luna mai 2011 rata şomajului a fost de 8,87%, în timp ce rata reală este de 9,87%.