Bulgaria a redeschis cafenelele şi restaurantele. Chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creştere, Bulgaria continuă măsurile de relaxare a restricțiilor.

Peste 10.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei.

Bulgaria a redeschis cafenelele şi restaurantele. Numărul de infecții este în creștere

Bulgaria a redeschis luni cafenelele şi restaurantele, după o închidere de trei luni din cauza pandemiei de coronavirus, în pofida unei creşteri a numărului de infecţii, relatează dpa.

Redeschiderea a fost însoţită de reguli suplimentare pentru a ajuta la menţinerea sănătăţii oamenilor, plafonând la şase numărul de persoane permise la o masă.

Personalul trebuie să poarte măşti care să acopere nasul şi gura.

Premierul bulgar Boiko Borisov a promis de mult timp redeschiderea serviciului de catering, chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creştere.

România, la polul opus

Duminică, Bulgaria, cu o populaţie de 6,9 milioane de locuitori, a raportat peste 31.000 de cazuri, în creştere cu 4.700 faţă de săptămâna trecută.

Guvernul bulgar a impus un lockdown la sfârşitul lunii noiembrie, dar a relaxat restricţiile de mai multe ori şi şcoli, creşe, centre comerciale, săli de sport şi cluburile de dans au fost deja redeschise.

În România, în schimb, industria HORECA primește lovitură după lovitură, în condițiile în care restaurantele și barurile se închid din nou în mai multe localități din Ilfov.

Ca urmare a creșterii alarmante a incidenței cazurilor de COVID-19, patronii de restaurante și cafenele trebuie din nou să facă un pas în spate și să-și închidă porțile până când numărul infectărilor va începe să scadă.

În acest moment, la nivelul județului Ilfov, incidența cazurilor este de 2,88 de cazuri la mia de locuitori, iar măsura a fost aplicată chiar de sâmbătă, 27 februarie 2021.

Reprezentanții patronatelor din HORECA au amenințat deja în mai multe rânduri că vor da Guvernul de la București în judecată, acuzând faptul că lipsa de predictibilitate a măsurilor impuse de autorități le-a distrus afacerile.