Prefectul Alin Stoica vine cu vești bune pentru bucureșteni. Mai exact, acesta a explicat ce măsuri speciale sunt luate în considerare pentru perioada următoare și când am putea scăpa de carantina de weekend.

De menționat este faptul că, în ultimele 24 de ore, în Capitală s-au inregistrat 4,14 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. În acest context, pe fondul scăderii numărului de cazuri COVID-19, Alin Stoica preconizează că în 2-3 săptămâni, bucureștenii ar putea scăpa de carantina de weekend.

Totodată, el a mai menționat că numărul persoanelor vaccinate este și el un factor decisiv pentru eliminarea măștii de protecție.

“Dacă vom avea peste 50% din cetățeni vaccinați vom putea discuta despre renunțarea la masca în spații deschise.”, spune prefectul, precizând că nu se ia în considerare aplicarea unei excepții pentru acei bucureșteni care s-au vaccinat deja, pentru a putea renunța la mască în spații deschise.

Alin Stoica, despre ridicarea restricțiilor 

Alin Stoica a mai subliniat faptul că nu se pune problema ca persoanele vaccinate să nu mai poarte mască în exterios. În ceea ce privește regulile impuse de autorități. Prefectul Capitalei susține că dacă Bucureștiul va trece cu bine peste sărbătorile de Paște, iar indicele de infectare va ci în continuare în scădere, este posibil ca restricțiile de weekend să fie eliminate.

“Nu se discuta la acest moment despre excepții pentru cei vaccinați, să nu mai poarte masca în exterior.

Indicele de infectare este în scădere. Sperăm că în curând să trecem de 3.5 și atunci o să rămânem pe regulile anterioare. Eu cred că este posibil mai devreme de vara, dacă trecem cu bine de sărbătorile de Paște.

Dacă ne vom comporta ca până acum, este posibil ca în 2-3 săptămâni să avem un indice suficient de mic care să ne permită să avem terasele deschise până la ora 21:00. La fel și pentru magazine.”, a mai spus Alin Stoica.