UPDATE: Un oficial local al guvernului a declarat pentru Kompas TV că un pescar a găsit ceea ce pare a fi epava avionului, în ape la nord de Jakarta, iar căutările continuă. Alte posturi de televiziune arată imagini cu presupusele resturi ale epavei.

„Am găsit nişte cabluri, o pereche de blugi şi bucăţi de metal în apă”, a declarat un oficial indonezian în domeniul securităţii pentru CNNIndonezia.com.

Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anunţat pe Twitter că zborul SJ182 „a pierdut mai mult de 3.000 de metri altitudine în mai puţin de un minut, la circa 4 minute după ce a decolat din Jakarta”, la orele locale 14:30 (07:30 GMT).

Un avion al companiei indoneziene Sriwijaya Air cu peste 50 de persoane la bord a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat sâmbătă din capitala indoneziană Jakarta, pe ruta spre Pontianak din provincia Kalimantanul de Vest, au anunţat mass-media locale, preluate de Reuters. Ulterior, s-a constatat că avionul s-a prăbușit.

Aparatul de zbor a pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, conform FlightRadar24. Apoi, avionul s-a prăbușit în mare.

Traseul zborului SJ182 care se termină la nord de Jakarta, după ce a pierdut altitudinea.

Zborul transporta 59 de pasageri, inclusiv cinci copii și un bebeluș, a relatat ziarul indonezian Republika.

Avionul a decolat de pe aeroportul Soekarno-Hatta și se îndrepta spre Pontianak.

Potrivit Metro TV, avionul era un Boeing B737-500. Potrivit flightradar24.com, aeronava a zburat prima dată în 1994.

Autorităţile au început operaţiunile de căutare şi salvare, anunţă Bloomberg, citând o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor de la Djakarta, Adita Irawati.