Liviu Dragnea a primit o lovitură definitivă!

Judecătoria Sectorului 5 a respins astăzi cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Conform celor spuse de către judecătoarea Mirela Mădălina Știrbu, cererea respectivă este neîntemeiată.

Totuși, trebuie menționat că decizia poate fi contestată.

Decizia luată de judecători

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, este scris în minută.

Cererea de eliberare condiţionată a fost depusă în ziua de 12 aprilie

Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat, săptămâna trecută, aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a lui Liviu Dragnea.

Totodată, Judecătoria Sectorului 5 a admis vinerea trecută o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască fostului șef PSD şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare.

În acest context, fostul șef PSD a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor.

Mai precis, Dragnea a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursă foto: Dreamstime