Televiziunea Română informează luni, 24 august, că încă două persoane din cadrul instituţiei au fost depistate pozitiv la testul COVID-19.

Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi cabinetul medical al instituţiei care au luat măsurile necesare în aceste două cazuri înregistrate în SRTv, se precizează într-un comunicat de presă. Acestea sunt cazurile cu numărul 12 şi 13 înregistrate la Televiziunea publică.

„Facem precizarea că infectarea nu s-a produs în TVR; între aceste persoane şi cele anterior depistate pozitiv nu există nicio legătură”, se precizează în comunicatul TVR.

În acest context, conducerea Televiziunii Române a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri, prin dezinfecţii atât în spaţiile în care s-au aflat persoanele respective, cât şi în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

Televiziunea publică precizează luni că salariaţii SRTv diagnosticaţi cu COVID-19 de-a lungul timpului au avut forme medii sau uşoare ale bolii şi niciunul nu a fost internat la terapie intensivă.

„Pentru a preveni dezinformările, intenţionate sau nu, facem următoarele precizări: salariaţii SRTv diagnosticaţi cu COVID-19 de-a lungul timpului au avut forme medii/ uşoare ale bolii. Niciunul nu a fost internat la terapie intensivă. Cei care au fost internaţi în spitalele de boli infecţioase au fost externaţi în stare bună, vindecaţi. Mulţi dintre ei au revenit, sănătoşi, la serviciu”, transmite TVR.

Miercurea trecută fusese raportat ultimul caz de infectare cu COVID-19 în cadrul angajaţilor TVR

Ultimul caz de infectare cu coronavirus în cadrul Televiziunii publice a fost raportat de către instituţie miercuri, 19 august.

„Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi cabinetul medical al instituţiei, care au luat măsurile necesare în acest caz, al 11-lea înregistrat în SRTV. Facem precizarea că această persoană şi cele anterior depistate pozitiv sunt cazuri fără legătură între ele şi infectarea nu s-a produs în TVR. Este doar o evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse”, a fost comunicatul oficial referitor la acel caz, transmite Agerpres.

Nu este singura problemă cu care se confruntă Televiziunea Română în această perioadă

Săptămâna trecută, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a anunţat că a acţionat în instanţă conducerea Societăţii Române de Televiziune, pentru că a refuzat să facă publice mai multe informaţii privind „modul abuziv” în care funcţionează Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din instituţia publică de presă.

„Constatăm că în ultimul timp, după numirea, fără concurs, a fostului ştirist şi fostă vedetă de divertisment, Mircea Radu, în funcţia de coordonator cu atribuţii de şef Serviciu Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din Societatea Română de Televiziune, acest compartiment s-a dovedit a fi un serviciu de propagandă aflat în slujba preşedintelui-director general, Doina Gradea. Încălcând orice normă de comunicare şi de deontologie profesională, Serviciul de Comunicare Relaţii Publice şi Protocol al Televiziunii Naţionale a demonstrat, în scurt timp, cât de jos poate să coboare comunicarea instituţională în cea mai mare instituţie de presă a statului român”, semnalează MediaSind într-un comunicat.

Sursa citată menţionează că, „folosind expresii jignitoare şi atacuri la persoană”, acest compartiment a emis în spaţiul public tot felul de comunicate, înfierându-i „pe toţi cei care au avut curajul să critice abuzurile şefei TVR”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea