Anunțul vine din partea fostului ministru al dezvoltării regionale și administrației publice, Vasile Dâncu. Acesta a anunțat, în cadrul emisiunii, DC Alegi, moderată de Bogdan Chireac că o nouă emisiune ar putea apărea în România. Este vorba despre un proiect din Turcia.

Decizia ar fi fost luată după succesul înregistrat de Kanal D pe plaiurile mioritice.

Vasile Dâncu a vorbit depsre vizita efectuată în Turciei, precizând că nu a avut niciun scop politic. Politicianul a dezvăluit că a răspuns invitației unui om de afaceri din Istanbul de a participa la o discuție legată de lansarea unui post de televiziune nou în România.

Succesul Kanal D a stârnit totul

„Succesul înregistrat de Kanal D în țara noastră pare să fi fost un semnal important și pentru alți deținători de companii mass-media de acolo. Așa că respectivul om de afaceri intenționează să urmeze exemplul celor de la Dogan și să deschidă o televiziune în București.

Succesul serialelor turcești este de notorietate. Nu doar în România producțiile lor se bucură de succes, ci în întreaga Europă. Acum, ei vor să vadă dacă este oportun să investească într-un post tv în țara noastră”, a spus Dîncu.

Un concurent pentru Kanal D

Totodată, Vasile Dâncu a mai dezvăluit faptul că noul trust de presă care urmează să intre pe piața media din România este un concurent măreț pentru Kanal D din Turcia, iar producțiile care urmează să fie oferite inclusiv publicului din România ar urma să fie de ceea mai bună calitate.

În ceea ce privește impactul noului proiect asupra programelor cu care românii dar și turcii sunt obișnuiți,  celebrele seriale produse la Istanbul nu vor lipsi din grilă.

Potrivit informațiilor oficiale, cele mai importante trusturi media din țara Semilunei în acest moment sunt:

Doğuş Media Group

Turkuvaz Media Group

Çukurova Media Group

Ciner Media Group