Premierul Emil Boc a anunţat astăzi că Guvernul va promova, în septembrie, o serie de măsuri pentru susţinerea activităţii economice, printre care menţinerea neimpozitării profitului reinvestit şi sprijinirea tinerilor întreprinzători.

„În septembrie vom promova măsuri care vor susţine activitatea economică. Printre ele, menţinerea neimpozitării profitului reinvestit, dar şi legea care vizează sprijinirea tinerilor întreprinzători, care vor beneficia de un suport suplimentar din partea statului, modificarea plafoanelor de ajutor de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, coborârea acestora. Adică firmele care angajează şomeri şi care aduc investiţii pot beneficia de ajutoare de stat, dar cu un plafon mai jos decât în momentul de faţă”, a afirmat premierul.
El a adăugat că se lucrează la o serie de acte normative în acest sens, care vor fi dezbătute cu parlamentarii la Ministerul Finanţelor în vederea susţinerii acestora.

Decizie pentru modificarea salariului minim

În ceea ce priveşte modificarea salariului minim pe economie, premierul a afirmat că Guvernul se află în negociere cu sindicatele şi patronatele, o decizie urmând să fie luată în perioada următoare.

„Suntem în plină fază de negociere cu sindicatele şi patronatele şi în perioada următoare vom lua o decizie şi salariul minim va fi stabilit prin hotărâre de Guvern”, a conchis Boc.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat astăzi centura de ocolire a municipiului Lugoj. Lucrările la acest drum de 9,6 kilometri au început în martie 2008 şi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, au fost finalizate la termen.

SURSA: Mediafax