Solar Pictures şi-a propus să producă până la cinci filme anual pentru piaţa globală, fie că este vorba despre filme independente, fie despre filme de acţiune de mărime medie, iar bugetele investite în fiecare dintre acestea se vor ridica până la 30 de milioane de dolari. La proiectul Solar Pictures mai participă Jared Underwood, fost manager şi senior vice-president al Comerica Entertainment, cunoscuta producătoare Kearie Peak şi fostul executiv al JVC Entertainment, Christopher Taylor. Cei patru investitori sunt prieteni şi parteneri de afaceri de aproape 18 ani. Potrivit unor surse, în Solar Pictures va mai investi şi Edward Lawson Johnston, fondatorul băncii londoneze de investiţii LJ Group.
„Lansarea Solar Pictures este un moment extraordinar pentru partenerul meu Jared Underwood, pentru cei doi incredibil de talentaţi executivi Kearie Peak şi Chris Taylor şi pentru mine. În ceea ce mă priveşte, mă pregătesc pentru acest moment de mulţi ani şi am început prin a învăţa afacerea şi apoi arta cu filmele pe care le-am produs, scris sau regizat. A venit vremea pentru pasul următor – realizarea unor filme independente excepţionale, destinate pieţei Statelor Unite şi internaţionale“, a declarat Bobby Păunescu. Preocupările regizorului român se îndreaptă către lumea filmului de mai multă vreme. Pe lângă casa de producţie cinematografică din România, Mandragora Movies, Bobby Păunescu mai controlează şi Mandragora International, cu birouri la Paris şi New York.
Primul film pe care l-a produs, „Moartea domnului Lăzărescu“, a câştigat premiul Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes, „Francesca“, filmul prin care Bobby Păunescu şi-a făcut debutul în calitate de regizor, a fost prezentat în deschiderea Festivalului de film de la Veneţia, iar primul film produs la studiourile din România, „Diaz“, a fost prezentat anul acesta la Festivalul de film de la Berlin.

Cine sunt partenerii Solar Pictures?
Solar Pictures va investi în câteva dintre proiectele la care lucrau deja partenerii înainte de lansarea casei de producţie, însă vor fi efectuate şi achiziţii noi. „Fiecare dintre noi aducem ceva în plus la Solar Pictures. Având în vedere resursele financiare ale lui Bobby, studioul şi facilităţile de producţie pe care le deţine în România şi parteneriatele strategice pe care la are în toată lumea, credem că Solar Pictures le va oferi realizatorilor şi actorilor o platformă de producţie şi distribuţie unică pentru filmele lor“, a declarat Underwood.
Cu o experienţă de 18 ani la Comerica Entertainment, Jared Underwood a intermediat finanţarea a peste 80 de filme, cu circa 10 miliarde de dolari în total, pe parcursul celor 15 ani în care a făcut parte din grup.  Printre producţiile finanţate de Comerica se numără „Crash“, „Wallace & Gromit“ şi „Gods and Monsters“, „Twilight“ şi „Twilight – New Moon“, „District9“, „Milk“, „Iron Man“ (cofinanţat alături de Paramount), „Nine“ şi „Up in the Air“. Kearie Peak, producător şi scenarist, vine în proiectul Solar Pictures după ce a lucrat timp de opt ani alături de Electric Entertainment, iar regizorul şi producătorul Christopher Taylor este cunoscut mai ales pentru producţiile sale din categoria documentarelor.
„Mandragora ­Movies îşi continuă activitatea separat în calitate de casă de producţie şi distribuţie internaţională pentru filme de autor. Pe lângă birourile de la Bucureşti, Paris şi New York, în vara acestui an mai deschidem un birou pentru America Latină, la Buenos Aires. Biroul se va ocupa, la fel ca și celelalte, de descoperirea de proiecte, dezvoltarea, producţia şi distribuţia acestora“, a declarat Bobby Păunescu pentru revista Capital.
„Solar Pictures se ocupă exclusiv de filme în limba engleză. Sper, odată creată noua structură, să reuşesc să sprijin şi mai mult cinema-ul de calitate din România, aşa cum am început în 2004“, mai spune el.