Firma în care ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu este acţionar a primit răspunsul la o cerere depusă la Fisc abia după trei luni. Este vorba de o cerere de corectare a unui decont TVA care a fost soluţionată abia după ce presa a scris (aici şi aici) că ministrul a ajuns să fie executat silit de instituţia pe care o conduce.

Pe 26 octombrie 2009, firma BOSS Construcţii şi Consultanţă SRL a depus la Fisc o cerere de corecţie a decontului TVA aferent lunii aprilie 2009. Cererea a fost soluţionată abia pe 19 ianuarie, imediat după ce presa a dezvăluit că firma în care Vlădescu este acţionar figurează la ANAF, cu datorii restante.

Fiscul a publicat, la 30 septembrie 2009, lista firmelor datornice la stat, iar BOSS Construcţii şi Consultanţă avea datorii de 604 lei, reprezentând TVA neplătită de 354 de lei şi accesorii şi penalităţi de 256 de lei.

La o lună şi jumătate după anunţarea publică a debitului, probabil în momentul în care au început demersurile de executare silită, firma a depus o cerere prin care să rectifice declaraţiile fiscale anterioare, în sensul diminuării TVA datorat la stat aferent lunii aprilie.

„Ca urmare a soluţionării cererii (…), obligaţiile au fost corectate prin decizia nr.1443338/19.01.2010, rămânănd neachitate majorări de întârziere în sumă de 205 lei, acestea fiind deja achitate  de către societate”, se arată într-o precizare a ministerului de Finanţe.

Întârzierile în rambursările TVA, dar şi soluţionarea cu întârziere a cererilor de compensare între diferite impozite figurează în top pe lista motivelor de nemulţumire a contribuabililor.