William Henry “Bill” Gates (57 ani) este un om bogat. Averea estimată de cei de la Forbes este de 65 de miliarde de dolari, adică cât produsul intern brut al Ecuadorului  şi un pic mai mult decât cel al Croaţiei. Gates locuieşte într-o casă, care valorează 150 de milioane de dolari, cu pisicină dotată cu sistem audio subacvatic. Nu este rău pentru un tip care a renunţat la facultate.

Bill Gates, spre deosebire de alţi miliardari, încearcă să facă lucruri utile cu banii săi. “Banii nu mai au nicio utilitate pentru mine. Îmi cumpăr mâncare și haine, în rest prefer să îi folosesc pentru a-i ajuta pe cei mai săraci“, declară acesta. În prezent, Gates se concentrează pe eradicarea unei boli care a luat multe vieţi, poliomielita.

Bill şi Melinda Gates au donat deja peste 28 de miliarde de dolari în scopuri caritabile, iar 8 miliarde au fost cheltuiţi în scopuri medicale.

“Orice copil are dreptul la o viaţă sănătoasă şi productivă“, spune Gates, care consideră că tehnologia şi inovaţia vor contribui la atingerea acestui obiectiv.