Bill Gates dă lovitura anului! Investiție într-un nou domeniu cheie

Firme sponsorizate de către Robert Downey Jr. și Bill Gates se alătură investitorilor într-o acțiune masivă de susținere a companiei Turntide Technologies, care susține că deține următoarea mare inovație în domeniul schimbării climatice.

Este vorba despre un motor electric mai bun, susține Turntide Technologies. Nu este la fel de impresionant din punct de vedere vizual precum tehnologia fictivă utilizată de către cel mai popular personaj jucat de Robert Downey Jr, însă promite realizări mari, conform techcrunch.com

„Tehnologia Turntide și abordarea noastră pentru salvarea planetei va reduce în mod direct consumul de energie”, a spus Steve Levin, cofondator (împreună cu Downey Jr.) al FootPrint Coalition.

Operațiunile de construcție sunt responsabile pentru 40% dintre emisiile de CO2 de pe tot globul, subliniază Turntide. Conform Departamentului de Energie al SUA, o treime din energie utilizată în clădirile comerciale este irosită.

Tehnologia a stat 11 ani în dezvoltare

Tehnologia clădirilor inteligente adaugă un nou element în eliminarea acestei risipe și ineficacități prin controlarea automată a luminii, aerului condiționat, încălzirii și a altor sisteme esențiale. Motoarele electrice de la Turntide promit economii adiționale.

Această companie, condusă de către Ryan Morris, comercializează tehnologie care a fost creată inițial la Institutul de Tehnologie din Illinois.

Inovația de bază a Turntide este un motor controlat printr-un software special, care utilizează pulsuri precise de energie, în schimbul unui curent constant.

„Într-un motor convențional, curentul intră în mod constant indiferent de viteza la care îl folosești”, explică Morris, adăugând că motorul lor bagă curentul în „pulsuri”, la momentul potrivit, în funcție de cuplul de torsiune. Conform explicației oferite de către Ryan Morris, „este un hardware definit de către software” iar tehnologia a stat 11 ani în dezvoltare deoarece puterea de calcul necesară funcționării pur și simplu nu exista.

„Misiunea noastră este să înlocuim toate motoarele din lume”, declară Morris, estimând că această tehnologie este aplicabilă pentru 95% din cazurile unde este utilizat un motor electric.

Totuși, ținta inițială va fi utilizarea în clădirile inteligente deoarece prezintă cele mai puține obstacole și produce cel mai mare impact asupra consumului de energie.