Potrivit lui Greenell, „mizeria” din politica externă a SUA se datorează „mizeriei” din politica internă. „Biden e prea slab pentru a opri stânga să dețină controlul. Vicepreședintele Kamala Harris nu înțelege ce se întâmplă. Între timp, avem un președinte din umbră, Susan Rice, căreia nimeni nu-i acordă atenție”, spune Grenell, conform USAToday.

Adevăratul preşedinte al SUA

Susan Rice are 56 de ani și se numără printre cei mai bogați oficiali de la Casa Albă, cu o avere netă estimată la cel puțin 37,9 milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Anul trecut, Rice a demisionat din postul de membru al consiliului de administrație de la Netflix. În timpul administrației Obama, Rice a fost consilier pentru Securitate Națională. În timpul celui de-al doilea mandat al lui Obama a fost considerată favorită pentru postul de secretar de Stat, în locul lui Hillary Clinton.

Acuzaţii grave ale lui Donald Trump

Dar candidatura sa nu a trecut în Congres. Jurnalistul francez Vincent Jover a numit-o pe Rice „un teoretician al noii conduceri morale a SUA”.

În 2011, Washington Post scria că trio-ul de femei-consilieri – Hillary Clinton, Susan Rice și Samantha Power – poartă principala responsabilitate pentru că, în ciuda recomandărilor șefului Pentagonului, l-a convins pe Obama de importanța bombardării Siriei și Libiei.

Rice este considerată vinovată și pentru atacul terorist de la Benghazi, din 2012, în urma căruia au murit agenți CIA și ambasadorul american în Libia. De asemenea, Trump a acuzat-o pe Rice că a divulgat numele consilierilor săi, incluși accidental în operațiunile de supraveghere ale țintelor străine.