Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, că va continua discuţiile cu sindicatele de la metrou şi că speră ca greva să fie evitată, deşi fondul de salarii nu va fi majorat.

„Am discutat şi astăzi două ore cu metroul şi cred că suntem pe drumul cel bun. Fondul de salarii nu va creşte, îmi pare rău, dar am găsit căi de înţelegere şi sper să se armonizeze lucrurile înainte de joi şi să circule toată lumea cu metroul”, a afirmat Berceanu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în urmă cu două săptămâni, că greva angajaţilor de la metrou, desfăşurată în noiembrie 2009, a fost legală, instanţa admiţând contestaţia sindicaliştilor care, în repetate rânduri, au susţinut că acest conflict de muncă rămâne deschis.

După decizia Curţii de Apel, sindicaliştii au anunţat că vor intra, joi, în grevă generală, cerând o majorare a fondului de salarii cu 3,7% şi condiţii mai bune de muncă.

În noiembrie 2009, angajaţii de la metrou au fost în grevă timp de două zile, revendicările vizând o majorare salarială de 20% şi încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Greva a fost declarată ilegală de Tribunalul Bucureşti, iar activitatea a fost reluată. Potrivit legii, după ce instanţa declară greva drept ilegală, angajaţii de la metrou sunt obligaţi să-şi reia activitatea fără a mai avea loc negocieri şi, implict, fără a mai obţine majorării salariale.

SURSA: Mediafax