România vrea să construiască un avion de transport civil gen low-cost în parteneriat cu un institut din Germania, proiect ce ar putea „prinde aripi” în 2014,  a spus ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

„Vineri am vorbit la Ministerul Transporturilor cu o echipă a institutului aeronautic german prin care să punem bazele construirii acestui avion. S-a trecut de faza exploratorie şi deja suntem la detalii de construcţie”, a arătat Berceanu.

Proiectul acestui avion are în vedere costuri mici, emisii reduse de dioxid de carbon şi consum redus de kerosen.

„La acest proiect vor fi cooptaţi şi parteneri din Polonia şi Cehia. Pe lângă aceştia, vor mai fi parteneri şi Romaero, fabricile de avioane din Craiova, Braşov şi Bacău. Vrem să devenim în industria aeronautică ceea ce suntem în industria construcţiilor de maşini”, a spus ministrul Radu Berceanu cu ocazia show-ului aviatic Otopeni Air 2010.

Ministrul transporturilor Radu Berceanu a deschis sâmbătă show-ul Otopeni Air 2010, acest eveniment fiind celebrat în mai multe locuri din ţară în amintirea aviatorilor Aurel Vlaicu şi Henri Coandă, ocazie cu care ministrul a pilotat un avion Cessna.