În timp ce Dubai World şi datoria sa uriaşă zguduie lumea financiară, una dintre investiţiile cheie ale grupului va fi inaugurată la Las Vegas. Este vorba despre un proiect imobiliar uriaş care cuprinde restaurante, magazine de lux, hoteluri şi un cazino. Totul a costat 8,5 miliarde de dolari.

CityCenter, proiectul care se întinde pe 30 de hectare aflate în inima Las Vegas-ului, este cel mai costisitor proiect imobiliar al unei firme private din Statele Unite. Din totalul investiţiei, aproximativ 4 miliarde de dolari vin din Dubai.

Oficialii MGM Mirage au declarat că impactul asupra lor şi asupra proiectului care va fi lansat în această săptămână este nul.

„Acordul cu Dubai World a fost foarte bine negociat, astfel că s-au protejat mai dinainte”, este de părere Rich Moriatu, analist la Union Gaming Group.

CityCenter cuprinde, printre altele, un complex comercial de super-lux şi trei hoteluri în stil clasic care au în total 4.000 de camere.

Complexul imobiliar nu este destinat numai turiştilor ci cuprinde şi 2.400 de locuinţe, care au fost puse deja în vânzare.

La conceperea acestui proicet au contribuit arhitecţi de renume internaţional precum Rafael Vinoly, Daniel Libeskind, Cesar Pelli sau Norman Foster, a căror servicii au costat 40 de milioane de dolari.

Clădirile care fac parte din acest complex sunt legate printr-o reţea privată de trenuri.

SURSA: L’Echo