Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cere conducătorilor auto să circule prudent în zonele montane în perioada Codului galben de ninsori abundente şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic, menţionează compania într-un comunicat remis miercuri de instituţie.

De asemenea, CNAIR recomandă şoferilor să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben pentru perioada 6 ianuarie, ora 18:00 – 7 ianuarie, ora 10:00, care vizează ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, la peste 1.400 de metri altitudine, pe raza judeţelor Caraş – Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

“Toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, se precizează în comunicatul CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau de pe site-ul companiei, http://www.cnadnr.ro, dar şi de pe paginile de Facebook şi Twitter ale CNAIR, potrivit comunicatului.

Cod galben pentru zece județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până joi dimineaţa în zonele montane din zece judeţe.

Conform meteorologilor, în intervalul 6 ianuarie, ora 18:00 – 7 ianuarie, ora 10:00, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, îndeosebi la altitudini de peste 1.400 de metri, unde vântul va avea intensificări cu rafale de 70 – 80 km/h şi va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Judeţele vizate de Codul galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

Pe de altă parte, începând de miercuri, de la ora 14:00, până sâmbătă, la ora 10:00, va fi în vigoare o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, ce vizează majoritatea regiunilor.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii, îndeosebi în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane, unde se vor acumula peste 25 – 35 l/mp.

De asemenea, vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.