Fiscul italian analizează averea lui Gianni Agnelli, fostul preşedinte decedat al grupului Fiat, în urma suspiciunii unei evaziuni de circa un miliard de euro, apărută în disputa membrilor familiei pentru moştenirea acestuia, relatează Mediafax.

Ancheta a fost declanşată în urma acuzaţiilor făcute de fiica lui Agnelli, Margherita Agnelli de Pahlen, care susţine că i s-a refuzat dreptul la o parte din moştenire întrucât active nedeclarate de circa un miliard de euro au fost păstrate în conturi elveţiene.

Disputa pentru avere a atras atenţia justiţiei

Disputa a expus relaţiile din interiorul celei mai bogate dinastii de afaceri din Italia şi este urmărită cu un mare interes, având în vedere că Agnelli, care a murit în 2003, a fost declarat deseori drept regele neîncoronat al ţării.

Acuzaţiile au fost respinse în totalitate de Marella Agnelli, mama Margheritei, dar disputa a ajuns în justiţie, deschizând un conflict aprins în familie.

Directorul agenţiei fiscale italiene (Agenzia delle Entrate), Attilio Befera, a confirmat că are loc o investigaţie privind averea Agnelli.

Familia şi-a construit averea prin Fiat, cel mai mare grup industrial din Italia. John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli şi fiul Margheritei Agnelli de Pahlen, este vicepreşedinte al Fiat.

Familia mai controlează clubul de fotbal Juventus Torino.

SURSA: Mediafax