Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a lansat la privatizare societatea Santierul Naval Mangalia prin publicarea anuntului de vanzare a celor 527.601 actiuni detinute, reprezentand 100 % din capitalul social al societatii, in data de 18 mai, informeaza un comunicat AVAS. Privatizarea se va face prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. 

Societatea Santierul Naval Mangalia are un capital social de 5.276.010 lei, iar  activitatea sa principala consta in constructii si reparatii de nave.

Cerintele de precalificare ale AVAS includ o cifra de afaceri de minim 4 milioane de euro in 2006, investitii de minim 7 milioane de euro in urmatorii 5 ani, o experienta de minimum 5 ani in activitatea de proiectare, fabricatie reparare si modernizare a navelor maritime si fluviale precum si  acceptarea si asumarea, in scris, a unor clauze contractuale obligatorii propuse prin proiectul de contract de vanzare-cumparare. 

 

Totodata, pentru a putea participa la procesul de privatizare, ofertantii trebuie sa dovedeasca inexistenta sanctiunilor penale si ca nu au inrautatit in mod situatia economico-financiara a unor societati comerciale privatizate anterior.

 

Sursa: Capital 18 Mai 2007