Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va organiza, in data 8 mai, o licitatei pentru desemnarea lichidatorului societatii comerciale Rulmentul S.A. Brasov, in care aceasta detine 50,8% din capitalul social, informeaza un comunicat AVAS. Rulmentul Brasov a acumulat  datorii de peste 245 de milioane de lei, iar valoare activelor imobilizate se ridica la numai 158 de milioane de lei, lichidatorul urmand sa fie platit prin de AVAS prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor, precum si din vanzarea stocurilor societatii comerciale.  

La licitatie pot participa doar lichidatori agreati de catre A.V.A.S. si A.N.A.F. (Agentia Nationala de Administrare Fiscala), membrii U.N.P.I.R (Uniunea Nationala a Practicienilor a Insolventa din Romania), care nu au suspendat de catre aceasta dreptul de exercitare a profesiei de practician in insolventa, si care detin o scrisoare de bonitate financiara eliberata de o societate bancara romana. Totodata, lichidatorii ofertanti trebuie sa faca dovada achitarii obligatiilor bugetare catre toti creditorii bugetari prin prezentarea unui certificate de obligatii bugetare eliberate de Directia Generala a Finantelor Publice, Administratia Finantelor Publice si Directia de Venituri, Impozite si Taxe Locale din cadrul primariei locale. Cerintele de precalificare mai includ o copie a ultimului bilant contabil inregistrat la administratia financiara,  a ultimei balante de verificare, a dovezii achitarii garantiei de participare la licitatie si a dovezii achitarii pretului Caietului de sarcini, precum si o declaratie pe propria raspundere ca nu se afla in procedura de lichidare. 

Lichidatorii ofertanti trebuie sa depuna la sediul A.V.A.S. din Bucuresti documentele de participare si oferta finala pana in data de 7 mai.  

Societatea Rulmentul Brasov are ca obiect de activitate fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie. AVAS a mandatat reprezentantul sau in AGEA (Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor) de la Rulmentul Brasov pentru a vota disponibilizarea colectiva cu plati compensatorii a intregului personal, masuri ce au fost deja adoptate de AGEA.

 

Sursa: Capital 06 Aprilie 2007