Acest anunţ vine după ce, pe data de 22 septembrie 2011, AVAS a confirmat oficial îndeplinirea tuturor obligaţiilor contractuale şi încetarea monitarizarii postprivatizare a contractului. Uzina Laminorul Brăila a fost privatizată în anul 2006, iar contractul de privatizare a cuprins un număr de obligaţii contractuale legate de investiţii si dezvoltarea întreprinderii.

Perioada de valabilitate a contractului a fost stabilită pe termen de cinci ani, iar îndeplinirea principalelor obligaţii contractuale a fost confirmată de AVAS în anul 2009. În anul 2010, compania Mechel a preluat controlul întreprinderii metalurgice şi a asigurat îndeplinirea obligaţiilor până la finalizarea perioadei de valabilitate a contractului.

Integrarea companiei în divizia metalurgică a grupului Mechel a asigurat continuitatea funcţionării întreprinderii, iar acum se desfăşoară un program de reconstrucţie şi modernizare a capacităţilor de producţie, având ca scop diminuarea costurilor şi creşterea productivităţii.