Avantajele de care vor beneficia românii care s-au vaccinat!

Ședința comitetului interministerial va avea loc vineri, 7 mai, la ora 11:00. În propunerile respective ar urma să fie vizați în mod special românii care s-au vaccinat anti-COVID. Așadar, aceste persoane ar putea beneficia de anumite facilități, conform informațiilor transmise de digi24.ro

Astfel, pe ordinea de zi sunt patru seturi de propuneri care au luat în vizor următoarele domenii: HoReCa, spațiul public, evenimentele publice/private și mediul de lucru.

Una dintre cele mai așteptate măsuri

În ceea ce privește domeniul HoReCa, este propusă deschiderea la capacitate de sută la sută, în cazul în care personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze ale vaccinului anti-COVID. Dacă personalul și clienții nu sunt vaccinați, se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută, potrivit sursei menționate.

În cazul evenimentelor publice și private, se propune deschiderea la capacitate maximă, dar exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze ale vaccinului. Trebuie menționat că în această categorie sunt incluse și evenimentele sportive.

De asemenea, este vizată și una dintre cele mai așteptate măsuri: renunțarea la mască, la munte și la plajă, în situațiile în care distanțarea socială este posibilă.

Totodată, la serviciu ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască. Aici este vizat atât sectorul public, cât și în cel privat.

Bilanț COVID, 5 mai

Până în data de 5 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.060.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.002.985 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.564 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 406 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până la data menționată, 28.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursă foto: Dreamstime