”Operăm de acum 62 de zboruri non-stop pe săptămână din Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Cluj-Napoca (în regim de code-share) către Viena. Orarul de vară – care intră în vigoare de pe 25 martie – va aduce îmbunătăţiri importante pentru pasagerii care zboară pe ruta Bucureşti-Viena: Austrian Airlines va opera două noi curse, ajungând astfel la 5 zboruri pe zi, şi va oferi preţuri mai reduse pentru biletele dus-întors spre Viena – de la 99 euro cu toate taxele incluse”, declară Philipp Happel, General Manager pentru Austrian Airlines.

Parteneriatul în regim codeshare a fost anulat pe ruta Bucureşti-Viena, dar va rămâne în vigoare pe toate celelalte zboruri dinspre şi către România. Prin această măsură, Austrian Airlines va creşte numărul de locuri prin operarea cu aeronave de capacitate mai mare, va câştiga mai multă flexibilitate din punct de vedere al ofertelor şi va putea oferi astfel tarife mai reduse şi mai competitive pentru zboruri către Viena, Europa şi pe distanţe mari, către America de Nord şi Asia. Compania Austrian Airlines este dedicată pieţei româneşti şi, prin intermediul acestui pas, va continua să fie un partener de încredere pentru  clienţii din România.
În total, Austrian Airlines zboară către 130 de destinaţii pe tot globul. Noul terminal SKYLINK de pe aeroportul din Viena se va deschide în iunie 2012 şi va spori confortul pasagerilor.

Peste 52 de ani de activitate a Austrian Airlines în România

Foarte curând după înfiinţarea companiei şi după primul zbor către Londra în 1958, Austrian Airlines a început să zboare şi către România. Prima aeronavă Austrian Airlines a aterizat în România pe 2 septembrie 1959. De atunci, Austrian Airlines   şi-au dezvoltat reţeaua atât în regiunea Centrală şi de Est, cât şi în România: au fost lansate noi rute către Timişoara (1992), Cluj (2000), Sibiu (2005) şi Iaşi (2006). Anul acesta, compania aniversează şi 20 de ani de la primul zbor Austrian Airlines către Timişoara.