Mai exact, George Simion susține că noul ministru al Sănătății trebuie să fie din afara actualului Guvern și totodată, trebuie să fie specialist şi să vină din zona „sănătăţii naţionale”.

De menționat este faptul că, procedura schimbării miniștrilor nu prevede însă un vot al Parlamentului.

AUR doreşte să anunţe că este dispus să voteze un alt ministru al Sănătăţii, care să vină din afara arcului guvernamental, AUR este dispus să voteze un ministru al Sănătăţii care să fie într-adevăr specialist şi să vină din zona sănătăţii naţionale”, a declarat George Simion la o conferinţă de presă.

Totodată, liderul AUR a mai menționat că partidul pe care îl conduce este într-adevăr „dispus să voteze un viitor guvern, în eventualitatea în care cele patru sau cinci forţe din coaliţia de guvernare nu se hotărăsc cum merg mai departe”.

În acest context, George Simion a precizat că i-a solicitat deja premierului Cîțu să ia atitudine, renunțând la separarea spitalelor Covid de cele non-Covid şi să revină la funcţionarea normală a spitalelor din Bucureşti şi în toată ţara.

George Simion, cerere către premierul Florin Cîțu

El a mai adăugat că se cere insistent renunțarea la măsurile introduse de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovam, cea demisă în urma ultimei mișcări făcute marți seară.

George Simion subliniază faptul că aceste lucruri sunt cerute de mai bine de două luni de zile și a venit momentul de impunere a unor noi măsuri, așa cum se dorește.

„E un moment în care toţi românii şi mai ales decidenţii trebuie să fie responsabili şi în acest sens solicităm de urgenţă prim-ministrului în funcţie, domnului Florin Cîţu, să renunţe la separarea spitalelor Covid de spitale non-Covid şi să revină la funcţionarea normală a spitalelor din Bucureşti şi în toată ţara. Cerem folosirea spitalelor modulare şi spitalelor în care s-au dat bani mulţi de la buget pentru cazurile de Covid.

Totodată, cerem în continuare renunţarea la măsurile aberante introduse de doamna Andreea Moldovan, de Vlad Voiculescu. Mai mult ca oricând, Florin Cîţu, astăzi, trebuie să renunţe la acele reglementări aberante cu închiderea magazinelor la ora 18,00 (…). Am avut o victorie importantă astăzi prin demiterea lui Vlad Voiculescu, dar o victorie târzie. Noi cerem acest lucru de două luni şi jumătate şi credem că e momentul pentru alte măsuri, aşa cum am cerut”, a susţinut Simion.

Sursă foto: INQUAM Photos