Raidurile, care vin după cele efectuate în martie 2016 la cele două fabrici ale Audi din Germania, au vizat locuinţele din landurile Bavaria, Baden-Wuerttemberg şi Renania-Palatinat, au anunţat miercuri procurorii din Munchen. 

Aceştia au precizat că numărul angajaţilor Audi cercetaţi în scandalul emisiilor a urcat de la şase la 13 în ianuarie, dar încă nu sunt incluşi actuali sau foşti directori de la divizia de lux a VW. 

Audi, care are o contribuţie însemnată la profitul grupului VW, a dezvoltat motorul diesel de trei litri V6 echipat cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare. Motoarele au fost folosite la aproximativ 80.000 de vehicule VW, Audi şi Porsche ale căror emisiile de oxid de azot au depăşit de câteva ori maximele permise de normativele SUA. 

Acţiunea procurorilor din Munchen vine după ce omologii lor din Stuttgart au anunţat miercuri că doi angajaţi ai furnizorului de piese auto Robert Bosch sunt examinaţi în ancheta din SUA privind emisiile vehiculelor Chrysler. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

AGERPRES