Lovitură dură pentru Guvern! Un nou protest în Piața Victoriei. Vor mai mulți bani

Cartel Alfa a ieșit din nou în stradă pentru a solicita Guvernului creșterea salariului minim pe economie, pensii echitabile și deblocarea negocierilor colective. Pe lângă aceste cereri, sindicaliștii nu sunt mulțumiți nici de justiția socială în structura bugetului, spunând că aceasta este inexistentă.

Sindicaliștii acuză lipsa de justiție socială în construcția bugetului: drepturi înghețate pentru cei din baza piramidei salariale și privilegii menținute pentru cei de la vârf; lipsa de finanțare pentru serviciile publice de bază pentru cetățeni – educație și sănătate.

În același timp acuză și mutarea banilor către capitole destinate prioritar clientelei de partid (buget mai mare la camerele parlamentului, SPP, bani mai mulți pentru investiții obscure care, în mare parte, nu sunt creatoare de valoare adăugată în economie).

Salariile și pensiile, un subiect veșnic discutat

În ceea ce privește banii pe care îi primesc, sindicaliștii sunt de părere că salariul minim pe economie a crescut cu o sumă prea mică pentru costurile de trai și pentru creșterile de prețuri. Ei sunt de părere că această creștere este, de fapt, o îndepărtare de la media europeană și o deteriorate accentuată a nivelului de trai.

Despre pensii, sindicaliștii spun că nu s-a înregistrat o creștere având în vedere că prețurile de la raft cresc constant.

Florin Cîțu dezinformează constant

Cartel Alfa mai spune că premierul dezinformează constant prin cifrele greșite pe care le prezintă dar și prin interpretările eronate și manipulatorii. Sindicaliștii spun că aceste greșeli sunt impardonabile pentru o persoană care a ocupat funcția de ministrul al Finanțelor.

De asemenea, membrii sindicatului sunt de părere că acțiunile și declarațiile premierului sunt orientate către învrăjbirea diverselor categorii sociale, și care duc la atingere demnității lucrătorilor din sistemul public (medici, profesori, polițiști, asistenți sociali, chiar și finanțiști), lăsând să se înțeleagă că aceștia din urmă ar sta cu mâna întinsă la lucrătorii din privat.