Distribuitorul IT Asesoft Distribution a înregistrat în primul semestru afaceri de 67,8 milioane dolari, cu 33% mai mari faţă de perioada similară din 2009, ca urmare a investiţiilor în creşterea eficienţei operaţionale şi extinderii portofoliului de furnizori.

În ianuarie- iunie 2009, compania a obţinut o cifră de afaceri de 51 milioane dolari.

Pentru acest an, compania şi-a propus continuarea strategiei de investiţii în vederea consolidării poziţiei pe piaţa românească de IT, concentrându-se pe logistică, sistemul informatic şi resursele umane, precum şi pe extinderea gamei de produse distribuite.

Astfel, compania estimează o majorare a vânzărilor de peste 30% până la sfârşitul acestui an.

Un an de creştere

„Pentru Asesoft Distribution, 2010 este un an de creştere, în care ne propunem să ajungem la o cifră de afaceri de 180 milioane dolari”, a precizat directorul general Asesoft Distribution, Răzvan Ziemba.

De la începutul anului, Asesoft Distribution a încheiat o serie de contracte cu furnizori noi, printre care se numără Belkin, HTC, Samsung, Sony Audio-Video şi Sony Professional.

Compania a achiziţionat în aprilie anul trecut 51% din acţiunile Dante International şi eMAG International, care deţin magazinul online eMAG.ro, valoarea tranzacţiei situându-se sub zece milioane de euro.

Asesoft Distribution este deţinută de persoanele fizice Sebastian Aurelian Ghiţă şi Iulian Gabriel Stanciu, are o bază de clienţi formată din peste 1.000 reselleri activi şi este furnizor important al reţelelor de retail locale.

SURSA: Mediafax