Iranul și SUA se află în prag de război. Iranul îi amenință direct pe americani și spune că a fabricat rachete de mare precizie pe care nu le-a prezentat public. Totul a devenit oficial. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al apărării, generalul Qassem Taqizadeh.

Preşedintele American, Donald Trump, a retras anul trecut SUA din acordul nuclear internaţional cu Iranul şi a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului, cu obiectivul de a-i stopa programul de rachete balistice şi sprijinul pentru grupări armate în Siria, Yemen, Liban şi Irak.

″Astăzi avem rachete foarte precise pe care nu le-am făcut publice″⁣, a afirmat vineri Taqizadeh, fără însă a da detalii despre acestea.

În contextul tensiunilor cu SUA, Iranul a etalat joi ceea ce a descris drept un sistem de apărare aeriană sol-aer cu rază lungă, de fabricaţie internă.

Armata iraniană a doborât o dronă militară americană de supraveghere în Golf cu o rachetă sol-aer în iunie, fiind aproape de a declanşa un conflict cu Statele Unite. Republica Islamică a susţinut că drona se afla pe teritoriul său, în timp ce, potrivit americanilor, aceasta era în spaţiul aerian internaţional.

″Americanii ştiu foarte bine că nu avem nevoie să mergem până la New York pentru a ne confrunta cu ei″⁣, a mai spus Taqizadeh. ‘Astăzi sunt zeci de mii de americani în regiune şi, din acest motiv, liderul suprem (ayatollahul Ali Khamenei, cea mai înaltă autoritate a Iranului, n.red.) a spus că ei (SUA) nu vor intra în război cu noi’, a adăugat ministrul adjunct.

 

Te-ar putea interesa și: