O parte dintre angajații de la Casa Albă au primit e-mailuri prin care li se cere să nu vină la serviciu duminică, dacă este posibil, și să nu se apropie de zona complexului prezidențial din cauza demonstrațiilor care sunt în desfășurare, relatează CNN.

Poliţia din New York a efectuat 345 de arestări duminică dimineaţă, după o noapte haotică de proteste şi jafuri în oraş, în timpul cărora 33 de poliţişti au fost răniţi şi 47 de autovehicule de poliţie avariate.

De câteva zile, protestatarii se adună și demonstrează în fața Casei Albe și au fost confruntări între ei și Secret Service, serviciul care asigură paza Președinției americane. Potrivit New York Times, de teama violențelor, președintele Donald Trump a fost dus de urgență, vineri, pentru scurt timp, într-un buncăr din Casa Albă, folosit în trecut în cazul atacurilor teroriste.

Fiica primarului New Yorkului, în cătuşe

Fiica primarului New York-ului, Bill de Blasio, a fost arestată sâmbătă noapte în timpul unui protest din apropiere de Union Square. Chiara de Blasio, de 25 de ani, făcea parte dintr-un grup de circa 100 de persoane care aruncau cu obiecte în poliţişti, au declarat sursele citate.

Fiica primarului nu a aruncat cu obiecte în poliţişti, dar a refuzat să părăsească zona când oamenii legii i-au cerut acest lucru. Ea a fost arestată sâmbătă, în jurul orei 22.30, i s-a dat o amendă pentru protest ilegal şi a fost eliberată.

Chiara de Blasio le-a dat poliţiştilor care au arestat-o adresa tatălui său, primarul Bill de Blasio. Potrivit unei alte surse, Chiara locuieşte la Gracie Mansion împreună cu fratele său Dante, mama sa Chirlane McCray şi primarul New York-ului după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

La puţin timp după arestarea fiicei sale, primarul s-a pronunţat împotriva violenţei în creştere a protestelor, potrivit Agerpres. “Dacă aţi ieşit în stradă paşnic pentru a atrage atenţia asupra nevoii de schimbare aţi fost auziţi şi schimbarea vine. A venit vremea să plecaţi acasă pentru ca noi toţi să putem trece mai departe”, a spus Bill de Blasio.

“Dar celor care vin acolo pur şi simplu pentru a comite violenţe şi a exprima ura împotriva poliţiştilor noştri le spunem că dacă vor comite violenţe vor fi arestaţi. Vor simţi consecinţele acestei activităţi”, a adăugat el. Primăria din New York nu a comentat până acum informaţiile privind arestarea fiicei primarului.

Protestele masive de stradă au fost declanşate după arestarea şi uciderea lui George Floyd, imagini ale incidentului făcând înconjurul lumii. Poliţistul alb implicat în moartea bărbatului, Derek Chauvin, care în aceste înregistrări poate fi văzut stând cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, a fost arestat vineri şi pus sub acuzare pentru omor.