Această evoluţie urmează după ce în ultimele săptămâni în această ţară au fost consemnate între 100 şi 300 de noi cazuri, legate în principal de focare înregistrate în companii, şcoli şi săli de sport din regiunea capitalei Seul, a indicat Agenţia sud-coreeană pentru prevenirea şi controlul bolilor.

De asemenea, au fost detectate numeroase cazuri în interiorul armatei, în special în rândul zecilor de recruţi dintr-un centru de antrenament, ceea ce a determinat Ministerul Apărării să consolideze măsurile de precauţie.

”În prezent suntem într-o situaţie unde focare pot apărea oriunde”, a declarat ministrul sud-coreean al sănătăţii Park Neung-hoo.

Restricțiile au fost înăsprite

Executivul de la Seul a înăsprit în această săptămână restricţiile de la Seul şi în regiunile vecine pentru a încerca să ţină sub control propagarea noului coronavirus.

Barurile şi discotecile au fost închise, în timp ce numărul maxim al participanţilor la nunţi şi înmormântări a fost limitat la 100. Clienţii pot fi serviţi în interiorul restaurantelor până la ora 21:00.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în Coreea de Sud s-au înregistrat puţin peste 32.000 de cazuri. Ţara a fost una dintre primele afectate după apariţia acestei boli în China, dar guvernul sud-coreean a reuşit să ţină situaţia sub control graţie unei strategii agresive de testare şi de urmărire a contacţilor persoanelor infectate.

Coreea de Sud va asigura din timp suficiente doze pentru vaccinul anti-COVID

La mijlocul lunii septembrie, premierul sud-coreean Chung Sye-kyun, declara în cadrul unei ședințe de Guvern, că țara își va asigura din timp suficiente doze dintr-un vaccin anti-COVID pentru 60% din populaţia ţării.

Conform premierului sud-coreean, guvernul va negocia cu organizaţii internaţionale relevante în domeniu şi cu producătorii viitorului vaccin, pentru a asigura aprovizionarea timpurie cu doze de vaccin împotriva COVID-19 şi va achiziţiona mai multe pe măsură ce situaţia va evolua.

În august, Coreea de Sud a anunţat că intenţionează să se ralieze facilităţii COVAX, un plan global de alocare a viitoarelor vaccinuri împotriva COVID-19, coprezidat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi menit să ajute la achiziţionarea şi distribuirea echitabilă a dozelor de vaccin.