Apple va colabora cu Hyundai la primul său model Apple Car și, dacă lucrurile merg bine, Apple ar putea lucra cu General Motors și producătorul european PSA pentru modelele ulterioare sau pe alte piețe, potrivit analistului Apple, Ming-Chi Kuo, transmite macrumors.com.

Kuo confirmă rapoartele recente despre un potențial parteneriat ‌Apple Car‌ cu Hyundai și spune că el crede că primul șasiu al vehiculului Apple se va baza pe platforma vehiculului electric E-GMP, dezvoltată de Hyundai şi lansată în ultima lună a anului trecut.

Autonomie de peste 500 de kilometri

Anunțat în decembrie 2020, E-GMP folosește până la două motoare și poate oferi autonomie de peste 500 km la o încărcare completă. Bateriile pot fi încărcate până la 80% în decurs de 18 minute printr-o încărcare de mare viteză. Modelul performant bazat pe E-GMP este capabil să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în aproximativ 3,5 secunde, viteză maximă fiind de aproape 260 de kilometri pe oră. Hyundai intenționează să vândă 1 milion de unități de vehicule electrice în întreaga lume până în 2025.

Conform previziunilor lui Kuo, Hyundai Mobis va fi responsabil cu proiectarea și producția pentru unele componente ‌Apple Car‌, iar afiliatul Hyundai Group Kia se va ocupa de linia de producție americană pentru Apple Cars.

Pe de altă parte, Kuo prezice că Apple ar putea avea dificultăți în lansarea ‌Apple Car‌ în 2025 din cauza timpului de dezvoltare și a gestionării lanțului de aprovizionare.

Modelul „Apple Car” va fi unul high-end

Acesta mai spune că Apple va comercializa vehiculul ca un model „high-end”. FoxConn, care dezvoltă deja piese pentru vehicule electrice, nu va fi implicat în comenzile „Apple Car”, prezice Kuo.

Zvonurile potrivit cărora Apple se află în negocieri cu Hyundai cu privire la dezvoltarea unei „mașini Apple” s-au înmulțit rapid în ultimele săptămâni. Aceste zvonuri despre negocierile dintre Apple și Hyundai au apărut pentru prima dată la începutul lunii ianuarie. Hyundai a confirmat inițial discuțiile cu Apple despre vehiculele electrice, dar apoi a revenit câteva ore mai târziu asupra acestor declarații.

Cel mai recent raport Reuters a sugerat că perspectivele unui acord au fost reduse de faptul că directorii Hyundai erau „împărțiți” cu privire la perspectiva de a lucra cu Apple. Se spune că Hyundai are rezerve serioase cu privire la perspectiva de a deveni producător contractual pentru o altă marcă.

Reuters, în decembrie, a raportat că producția „Apple Car” ar putea începe în jurul anului 2024. Cu toate acestea, un raport ulterior al Bloomberg a spus că aceasta nu se apropie de etapa de producție și ar putea fi gata în aproximativ cinci până la șapte ani.