Un tribunal din Statele Unite i-a acordat companiei Apple despăgubiri de circa 290 milioane dolari, într-o nouă procedură de judecată împotriva Samsung, restabilind o bună parte din despăgubirea istorică decisă anul trecut în favoarea producătorului iPhone, transmite Reuters.
După un judecată de circa o săptămână, juriul a deliberat aproape două zile înainte de a ajunge la o decizie joi la curtea federală din San Jose, statul California. Apple a solicitat 379,8 milioane dolari, în timp ce Samsung a motivate că ar plăti 52,7 milioane dolari.
Apple și Samsung se luptă prin instanțe de mai bine de doi ani. Apple a primit o despăgubire de peste 1 miliard dolari anul trecut, după ce a convins un juriu că Samsung a copiat mai de la iPhone diferite patente – cum ar fi folosirea degetelor pentru mărirea imaginii pe ecran, împreună cu elemente de design, cum ar fi telefonul plat sau ecranul din sticlă neagră.
La începutul acestui an, judecătorul districtual din Statele Unite Lucy Koh a admis aproape 640 milioane dolari din suma decisă prin verdictul istoric din 2012 și a dispus rejudecarea cauzei pe restul verdictului, motivând că juriul precedent a făcut unele erori în calculele sale.
Astfel, împreună cu suma decisă prin verdictul de joi de 290 milioane dolari, Apple are până acum despăgubiri de 928,8 milioane dolari din acest caz.