Noul laptop dispune opțional și de procesoarele Intel 10th Gen și este diponibil de la 1.299 USD. În mare parte, este o actualizare minoră pentru linia existentă de MacBook Pro de 13 inci. Dar, de asemenea, reprezintă sfârșitul unei ere: Apple nu mai vinde laptopuri noi cu mecanismul de tastatură „butterfly” ce a fost îndelung criticat.

La fel ca în cazul ultimului model MacBook Pro, Apple rămâne cu conectorii Thunderbolt 3 / USB-C, doi la număr (plus un jack pentru căști). Touch Bar-ul rămâne, de asemenea, alături de un senzor de amprentă Touch ID și, surpriză, o tastă Esc reală, fizică!

Memoria RAM poate fi upgradată până la 32 GB, iar spațiul de stocare poate fi crescut până la 4 TB. Apple spune că procesoarele Intel 10th Gen ating o viteză de până la 4,1 GHz (Turbo Boost) și că noile plăci grafice Intel Iris suportă Pro Display XDR la o rezoluție completă de 6K.

Au existat zvonuri conform cărora ecranul ar urma să fie și el actualizat și mărit până la ceva mai apropiat de 14 inci, dar se pare că nu s-au adeverit. Apple spune că actualul ecran de 13 inch poate atinge o luminozitate de 500 de niți și poate suportă gama de culori wide P3.