Vești bune pentru cei care au carduri Revolut. S-ar putea deschide o bancă Revolut și în România. Anunțul a fost făcut de BNR. Potrivit sursei citate, Revolut are două entităţi autorizate în Lituania, iar în România acţionează în urma notificării BNR de către autoritatea de supraveghere care i-a acordat licenţa – Banca Lituaniei.

În ceea ce privește numele celor două entităţi, acestea sunt: Revolut Bank UAB şi Revolut Payments UAB. Există totuși o serie de reguli pe care noua bancă trebuie să le respecte pentru a putea intra în România. Mai exact, în privinţa garantării, se aplică schema de garantare europeană, şi în principiu Fondul de garantare a depozitelor din Lituania este cel implicat, conform BNR.

De menționat este faptul că Revolut, aplicaţia financiară cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume, a primit deja licenţă bancară în România, ceea ce face ca depozitele clienţilor să intre sub protecţia Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, în limita a 100.000 euro.

O bancă Revolut în România

Totodată, trebuie menționat și faptul că, spre deosebire de alte aplicații, dar și de alte bănci din lume, Revolut Payments UAB este o instituţie emitentă de monedă electronică, care acționează pe pașaport, iar în România, acționează în baza notificării Băncii Lituaniei pentru mai multe activităţi.

„Revolut are două entităţi autorizate în Lituania, iar în România acţionează în urma notificării BNR de către autoritatea de supraveghere care i-a acordat licenţa – Banca Lituaniei. Cele două entităţi sunt: Revolut Bank UAB şi Revolut Payments UAB. Revolut Bank UAB este instituţie de credit (bancă) care acţio­nează în baza paşaportului european, exercitarea dreptului de liberă prestare a serviciilor.

Pentru România, Revolut Bank a fost notificată numai pentru preluarea de depozite şi de alte fonduri rambursabile. Revolut Payments UAB este o instituţie emitentă de monedă electronică, care acţionează pe paşaport şi în România în baza notificării Băncii Lituaniei pentru mai multe activităţi“, potrivit informaţiilor BNR.