AUR Ialomița este în căutare de candidați pentru funcția de primar în două comune din Ialomița. În aceste localități vor fi organizate alegeri anticipate în curând și partidul vrea să le câștige cu orice preț. Mesajul pentru căutarea doritorilor a fost postat pe Facebook, alături de profilul candidatului. Astfel, persoana care vrea să fie primar trebuie să fie „mândru că este români (sic)”.

AUR caută candidați la primărie

În comunele ialomițene Gura Ialomiței și Ion Roată urmează să se organizeze alegeri anticipate pentru funcția de primar, după ce localitățile au rămas fără edil recent. Primarul din Gura Ialomiței a murit la începutul acestui an, în timp ce la Ion Roată mandatul primarului a fost invalidat din cauza problemelor de integritate.

Astfel, pentru viitoarele alegeri anticipate din cele două comune, Alianța pentru Unirea Românilor caută candidați pe Facebook. Anunțul pare unul de pe un site de anunțuri: „AUR Ialomița scoate la concurs 2 posturi de primar”. Mesajul a fost publicat de senatoarea AUR Rodica Boancă, scrie digi24.ro.

Potrivit mesajului, candidații trebuie să aibă cel puțin 24 de ani, să nu fie infractori și să fie persoane respectate de consăteni şi de colegi. În mesaj se precizează că cel care vrea să fie primar trebuie să fie „mândru că este români (sic)”. Pentru a se asigura că mesajul nu este luat în glumă de internauți, mai ales că a fost publicat pe 1 aprilie, Rodica Boancă a ținut să precizeze că „anunțul este foarte serios”.

George Simion cere demisia lui Florin Cîțu

George Simion a vorbit recent despre proteste şi modalitatea în care autoritățile au gestionat pandemia cauzată de noul coronvirus.

„Noi cerem demisia lui Florin Cîțu care sfidează o parte importantă din societate, o majoritate din societate, pentru că am văzut niște sondaje de opinie care spun că o majoritate de români nu sunt de acord cu noile restricții. Domnul Florin Cîțu care ia numit pe protestatari nu de mult, teroriști.

Noi credem că acest guvern trebuie să devină fostul guvern, pentru că nu are niște măsuri coerente și pentru că singurul lucru pe care îl fac aceste patru partide este să lovească unii în alții.

Se folosesc inclusiv de numărul de persoane declarate pozitive, se folosesc inclusiv de rata de mortalitate pentru a pasa de la unii la alții responsabilitatea.

Trebuie să spună cineva în spațiu public adevărul. Sunt mult mai mulți români care au trecut prin boală conștient sau inconștient. Unii cu siguranță au fost asimptomatici, nu au știut”, a declarat George Simion la Antena 3.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica