Adrian Câciu a fost întrebat în direct la România TV care este cea mai realistă variantă în ceea ce privește majorarea pensiilor, după data de 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare.

Potrivit acestuia, varianta realistă a fost prezentată de PSD.

”Cea mai realistă variantă este cea prezentată de PSD. Nu că-i PSD, a prezentat legea pensiilor, asta spune legea pensiilor în vigoare. Noi nu trebuie să ținem cont că avem un deficit mare ca și cum asta ar fi o opreliște pentru a majora pensiile. Pensiile cresc consumul. Noi am creat acest deficit”, a spus Adrian Câciu.

Economia României, gestionată prost

Totodată, el a mai precizat că a existat o gestiune proastă a finanțelor publice din România. El susține că întreaga economie a țării se bazează pe consum, iar în momentul în care pensiile vor crește, toată economia țării va crește.

”Am avut o gestiune proastă, execrabilă a finanțelor publice ale României. Pentru cei care nu pot să facă bani o să stau să îi ajut să nu mai fie deficite, dar discutăm de pensii în spectrul cererii de consum. Economia României este bazată pe consum. În momentul în care banii aceștia se duc în consum atunci toată economia crește.

Dacă dai bani la firme să plătești costul de stocare, dai banii degeaba, în schimb dacă dai banii la oameni ca să cumpere bunurile de la firme atunci stimulezi economia”, a mai menționat Adrian Câciu.

De menționat este faptul că, în luna septembrie a acestui an, pensiilor românilor au fost maojorate cu 14%, în loc de 40%, așa cum prevedea legea. Această majorarea a fost făcută în ciuda faptului că România, la fel ca și restul țărilor, a fost grav afectată din punct de vedere economic de pandemia de coronavirus.