Veșiti proaste pentru constănțenii care locuiesc la bloc. Noi reguli intră în vigoare. Aceștia nu vor mai avea voie să își întindă rufele în exteriorul imobilelor. Persoanele care încalcă această regulă, vor fi sancționate corespunzător.

Pe lângă măsura privind întinsul ruferlor, consilierii locali au mai stabilit și alte reguli. Printre acestea se numără aruncarea hârtiilor, a sticlelor, a resturilor de țigări, dar și a cojilor se semințe pe peluze, în parcuri, dar și pe trotuare.

Decizia a fost luată în urma cu doar câteva zile de consilierii locali din Constanța.

Potrivit documentului, pătrunderea fără drept sau/şi răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperării unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii, resturi alimentare, se pedepsește cu o amendă.

Același lucru este valabil și pentru scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

Spălarea mașinii în pe domeniul public este interzisă

Totodată, decizia mai prevede interzicerea spălării vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice. Mai exact, este vorba despre spălarea vehiculelor pe proprietățile private dacă se afectează în vreun fel domeniul public sau proprietățile învecinate, inclusiv prin împrăștierea vaporilor de apă rezultat din spălarea vehiculelor.

Curățarea covoarelor pe domeniul public este și ea interzisă conform decizie luată de consilierii locali.

În ceea ce privește amenzile, persoanele care nu respectă prevederile aflate în vigoare, vor fi sancționate cu o amendă contravențională care este cuprinsă între 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoane fizice și de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.