Aceasta și-a vândut divizia de televiziune prin satelit către M7 Group, pentru aproximativ 180 milioane de euro. Operațiunile tv prin satelit pe care Liberty Global le-a vândut sunt active în 4 țări din Europa de Est, după cum urmează: Ungaria sub marca UPC Direct, Republica Cehă și Slovacia sub brandul freeSAT, iar în România sub marca Focus Sat.

Liberty Global este cea mai mare companie de televiziune internațională și bandă largă, cu operațiuni în zece țări europene sub mărcile de consum Virgin Media, Unitymedia, Telenet și UPC. Compania are 21 milioane de clienți abonați la 45 de milioane de televiziune, servicii de bandă largă și servicii de telefonie. De asemenea, deserveşte şase milioane de abonați mobili și oferă servicii Wi-Fi prin intermediul a 12 milioane de puncte de acces.

Nu trebuie omis nici faptul că în luna mai, operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 21,8 miliarde de dolari pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Europa. Tranzacţia ar urma să facă din Vodafone cel mai mare furnizor de servicii broadband, cablu şi telefonie mobilă din Europa cu 54 de milioane de consumatori şi o acoperire de 110 milioane case şi companii.

Vodafone va prelua operaţiunile din Germania, România, Ungaria şi Cehia ale gigantului american de cablu Liberty Global, controlat de miliardarul John Malone, într-o tranzacţie de 19 miliarde de euro. Printre companiile cumpărate de Vodafone se numără şi UPC România. Tranzacţia ar crea, în România, un operator convergent fix-mobil cu peste 11 milioane de clienţi şi o cifră de afaceri anuală de aproape 900 de milioane de euro, însă nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

Luna aceasta, Comisia Europeană a demarat o investigaţie amănunţită asupra tranzacţiei prin care operatorul britanic de telefonie Vodafone vrea să preia operaţiunile Liberty Global, fiind îngrijorată că această preluare ar putea duce la diminuarea concurenţei pe pieţele din Germania şi Cehia.

Executivul comunitar are la dispoziţie 90 de zile lucrătoare, până la data de 2 mai 2019, pentru a lua o decizie. Demararea unei investigaţii amănunţite nu influenţează rezultatul investigaţiei, subliniază Comisia.