Lucian Bode sare în apărarea lui Raed Arafat. Nu este în regulă ce se întâmplă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost întrebat care este opinia lui despre proteste și manifestările verbale violente față de șeful DSU, Raed Arafat.

„Fiecare alege să se manifeste cum doreşte de cuviinţă, dacă respectă normele legale în vigoare. Eu, pe domnul secretar de stat Raed Arafat, îl privesc din perspectiva omului cu care colaborez în calitatea lui de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Eu colaborez foarte bine. Ca să fie lucrurile foarte clare, nimeni nu este de neînlocuit, ministru, secretar de stat, primul-ministru pleacă prin moţiune de cenzură, dar în momentul în care un mecanism funcţionează şi unii doar pentru că nu sunt de acord cu anumite măsuri sau alte interese, şi aici nu aş vrea să intru într-o discuţie legată de sistem, cer demisia şi îl jignesc pe domnul doctor Arafat, din punctul meu de vedere nu este în regulă”, a declarat Lucian Bode pentru Prima TV.

De asemenea, acesta a vorbit și despre faptul că anumiți liberali au fost nemulțumiți de prezența lui Arafat într-o ședință PNL.

„Domnul Arafat nu a venit la şedinţa PNL pentru că nu avea ce face. A venit la respectiva şedinţă fiind invitat. De ce a fost invitat şi ce a prezentat acolo se poate discuta, dar nu s-a trezit dimineaţa să spună eu astăzi mă duc la şedinţa PNL”, a completat ministrul Afacerilor Interne.

Lovitură pentru Raed Arafat de la cel mai înalt nivel politic

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit recent despre evenimentele de la Spitalul Foișor. Astfel, acesta a subliniat că a fost la multe proteste și îi înțelege pe cei care ies în stradă.

„Simt că lucrurile o iau razna. Am tot dreptul să cer răspunsuri: cer ca domnul Raed Arafat, de care sincer m-am cam săturat, nu există oameni de neînlocuit… Oamenii aceştia trebuie să dea răspunsuri. Raed Arafat nu stă la putere pentru că e Raed Arafat. Nu poate să țină capul plecat și să se ascundă. Cu mine nu se va juca! Așa cum am ieșit în stradă în urmă cu 9 ani, așa îi spun acum: dă-mi răspunsuri! Nu mai merge. Trebuie să se prezinte luni cu un raport”, a transmis Rareș Bogdan, în cadrul unor declarații făcute la România TV.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea