Potrivit sursei citate, cele 8.884 de controale au fost realizate prin intermediul direcţiilor judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi cea a municipiului Bucureşti, şi au vizat unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii, precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 103 amenzi contravenţionale şi 115 avertismente în valoare totală de 148.000 de lei. 

ANSVSA precizează că în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. 

AGERPRES