ANRE ia o decizie importantă în legătură cu racordarea la rețelele de gaze naturale și energie electrică.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie dorește să poată fi asigurată capacitatea operatorilor de a satisface solicitări rezonabile de racordare pe termen lung.

În acest scop, Autoritatea modifică procedurile deja existente, precumc și criteriile de aprobare a planurilor de investiţii ale operatorilor.

ANRE ia o decizie importantă. Se dorește îmbunătățirea siguranței

Lucrările de racordare la reţeaua de gaze şi electricitate vor fi realizate suplimentar faţă de planurile de investiţii ale companiilor de distribuţie, care au fost deja aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie – ANRE, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis marţi publicității.

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat în şedinţa de marţi modificarea Procedurilor privind fundamentarea şi criteriile de aprobare a planurilor de investiţii ale operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale.

Astfel, conform noilor modificări, se asigură capacitatea de a satisface solicitări rezonabile de racordare pe termen lung, fără a fi afectată în vreun fel realizarea lucrărilor de investiţii în reţelele electrice şi în sistemele de distribuţie de gaze naturale cu scopul îmbunătăţirii siguranţei în funcţionare, a performanţei serviciului de distribuţie şi a continuităţii alimentării cu energie electrică şi gaze naturale a utilizatorilor.

Lucrările de racordare, realizate suplimentar față de planul de investiții

Având în vedere impactul lucrărilor de proiectare şi execuţie a instalaţiei de racordare asupra planului anual de investiţii stabilit de către ANRE, Comitetul de reglementare a decis ca acestea să se realizeze suplimentar faţă de cel aprobat pentru fiecare operator de distribuţie, spune ANRE.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, este autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar, finanţată integral din venituri proprii, independentă decizional, organizatoric şi funcţional, având ca obiect de activitate elaborarea, aprobarea şi monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării sectorului şi pieţei energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor.

În scopul asigurării exercitării în teritoriu a competenţelor sale, ANRE are în structură oficii teritoriale fără personalitate juridică.