INTERVALUL 22.01.2020–23.01.2020

ÎN ŢARĂ

Cerul va avea înnorări, mai persistente în nordul, centrul și nord-estul țării, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și în Transilvania și predominant ninsori în Moldova, unde cu totul izolat se poate depune polei. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, trecător spulberând ninsoarea, iar local și temporar, cu rafale de 55…65 km/h, în Moldova, în sud-vestul Olteniei, în nord-estul Munteniei și în Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa între -7 și 2 grade. În zonele joase de relief, izolat, vor fi condiții de ceață, anunță romaniatv.net.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -4 grade la periferie și în jur de 0 grade în centru.

INTERVALUL 23.01.2020– 24.01.2020

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil cu înnorări în prima parte a intervalului în nordul, centrul și estul țării și mai mult senin în rest. Va ninge slab, pe arii restrânse la munte, în Transilvania și izolat în Moldova, iar în Dobrogea vor fi condiții pentru precipitații mixte. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, cu rafale de peste 90…100 km/h, local și temporar în Moldova, cu viteze de 70…80 km/h, dar și în nord-estul Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h, iar trecător și la cote mai reduse în Transilvania și Oltenia. Noaptea va slăbi în intensitate, astfel că ușoare intensificări se vor menține doar pe crestele montane, potrivit cancan.ro. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 1 și 8 grade, iar cele minime între -11 și 0 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cu totul izolat vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade.

INTERVALUL 24.01.2020–25.01.2020 

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil și valori termice diurne mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar trecător și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 1 și 11 grade, iar cele minime între -10 și 1 grad, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă, cu cer variabil spre senin și valori termice diurne mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

INTERVALUL 25.01.2020 ORA 08 – 26.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menține în general frumoasă, iar valorile termice diurne vor fi cu mult mai ridicate față de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, dar va avea înnorări temporare noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde izolat se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menține frumoasă, iar valorile termice diurne vor fi cu mult mai ridicate față de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

INTERVALUL 26.01.2020 ORA 08 – 27.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Valorile termice diurne vor fi în continuare mult mai ridicate față de normele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, cu precădere în jumătatea de vest a țării. La munte precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 3 și 13 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice diurne vor fi în continuare mult mai ridicate față de normele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 10 grade, iar cea minimă de -2…1 grad.

INTERVALUL 27.01.2020-30.01.2020

ÎN ŢARĂ

Valorile termice se vor menține cu mult peste normele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.