Petru Avram, autointitulatul „animalul politic” numit director PNL la administraţia din Iaşi a Apelor Române, şi-a dat demisia, miercuri, 28 aprilie, din funcţie. Decizia vine la două zile după ce DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva sa în cazul angajării chelneriţei de la Master dezvăluite de Recorder în luna februarie.

El a fost pus sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţia pentru angajarea ilegală a unei foste chelneriţe pe un post de inginer. Simona Elena Iancu a fost detaşată de la Primăria Vatra Moldoviţei la ABA Prut Bârlad.

Cine va prelua funcția de la Apele Române?

În acest dosar mai sunt urmăţi penal şi Virgil Saghin – primarul comunei Vatra Moldoviţei, Gabriel Nica – viceprimar al comunei şi Ana Boca – secretarul comunei.  Petru Avram s-a autointitulat “animalul politic” care va ajunge cel puţin ministru. Se pare că, cel puţin pentru moment, funcţia de la Apele Române va fi preluată de către adjunctul Şerban Chihaia.

„Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Elena-Simona la Primăria comunei Vatra Moldoviţei ar avea un caracter fictiv, în sensul că, cei trei suspecţi, primarul Saghin Virgil, secretara generală a comunei Boca Ana şi directorul ABA Prut-Bârlad Avram Petru, dar şi beneficiara demersurilor, suspecta Iancu Simona-Elena, ar fi avut de la început reprezentarea că aceasta din urmă nu va activa în cadrul Primăriei comunei Vatra Moldoviţei, că angajarea acesteia ar fi doar rezultatul unor favoruri şi că ar servi doar ca bază aparent legală pentru promovarea, prin detaşare, în funcţia urmărită de la început, respectiv cea din cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iaşi”, se arată în comunicatul de presă transmis marţi, 27 aprilie, de procurori

Directorul ABA Prut – Bârlad, Petru Avram, a declarat în luna februarie că treaba tinerei detaşate era să primească date din teren, să le introducă în sistem şi să le trimită altora. „Nu este treaba ei să ştie detalii tehnice, de ele se ocupă echipele şi responsabilii de la faţa locului“, a ţinut să precizeze la acel moment Petru Avram.   Neştiinţa tinerei angajate a fost scoasă la iveală de Gabi Musteaţă, director tehnic la Apele Române, ABA Prut-Bârlad, care pentru „tupeu” a fost pur şi simplu înlăturat din funcţie, potrivit adevărul.ro