‘În condiţiile în care poliţiştii, profesorii, cadrele medicale, funcţionarii din finanţe şi, mai nou, cadrele militare ies în stradă pentru condiţii salariale şi de muncă mai bune, peste 40 de procente (41,96%) dintre românii intervievaţi de site-ul de recrutare Myjob consideră că bugetarii ar trebui să continue mişcările de protest’, se arată în studiu.

Potrivit studiului realizat pe myjob.ro, 15,84% dintre participanţi afirmă că bugetarii ar trebui să-şi caute de lucru peste hotare, iar alţi aproape 20 de procente (19,94%) cred că angajaţii statului ar trebui să lucreze în mediul privat. Doar puţin peste 5% dintre respondenţi (5,96%) sfătuiesc bugetarii să-şi ia un al doilea job, iar 17,31% dintre cei care au răspuns la sondaj consideră că bugetarii ar trebui să lucreze cu salariile reduse, pentru că oricum nu muncesc.

Studiul Myjob s-a desfăşurat online la nivel naţional, în intervalul 18-25 octombrie, pe un eşantion reprezentativ de 2.133 de respondenţi. Cei care susţin protestele într-o mai mare măsură decât media, în proporţie de 57% sunt tinerii cu o experienţă pe piaţa muncii de 3-5 ani, precum şi respondenţii cu studii superioare şi post-universitare (master). Aproape o treime dintre participanţii la studiu (30%) sunt din Capitală.

Lansat în februarie 2001, Myjob.ro este unul dintre cele mai populare site-uri de recrutare online.